Θεσσαλονίκη - 2310 843611, 2310 845170 | Αθήνα - 210 6917363, 210 6915383

espa banner

Concrete

Concrete

Το σκυρόδεμα (concrete) θεωρείται το κορυφαίο αρχιτεκτονικό υλικό του 20ου αιώνα καθώς επαναπροσδιόρισε τα standards του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού μέσα από την δουλειά των σύγχρονων «μαέστρων».

Στιβαρό μα και «ποιητικό» συνάμα, συμπαγές και ακατέργαστο, το μπετόν είναι αναπόσπαστο στοιχείο του εξωτερικού χώρου. Η τραχιά & φυσική του επιφάνεια αναδεικνύει όλα τα μοτίβα του ξυλότυπου και της σπάτουλας.

Η αντίθεση μεταξύ του «αέρινου» στοιχείου του φωτισμού και της ωμής δύναμης που αποπνέει η συμπαγής δομή του σκυροδέματος, σχεδιασμένου σε απλές φόρμες, προκαλεί μια έντονη συναισθηματική επίδραση. Το μπετόν είναι ένα ζωντανό υλικό που για χρόνια πολλά τώρα μετασχηματίζεται και εξελίσσεται, απορροφώντας και ανμιγνύοντας χρώματα από το περιβάλλον, εντασσόμενο και λειτουργώντας διαδραστικά με την αρχιτεκτονική τόσο σε όρους σχεδιασμού όσο και λειτουργικότητας.

Το αλουμίνιο αναλαμβάνει πιο δομικό ρόλο ενώ η λειτουργία του μπετόν γίνεται πιο προστατευτική – καλαισθητική, αφήνοντας τον φωτισμό να δώσει την συναισθηματική διάσταση του εγχειρήματος …

Αυτή είναι η νέα σειρά φωτιστικών της SIMES !

Back to Top