Θεσσαλονίκη - 2310 843611, 2310 845170 | Αθήνα - 210 6917363, 210 6915383

espa banner

Θεσσαλονίκη : Λαμπερή & Ενεργειακά αναβαθμισμένη με την σφραγίδα της DISANO

Θεσσαλονίκη : Λαμπερή & Ενεργειακά αναβαθμισμένη με την σφραγίδα της DISANO

Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία κατά γενική ομολογία, μια σημαντική παρέμβαση ενεργειακής αναβάθμισης του φωτισμού σε μια σειρά από κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης όπως η Νέα Εγνατία (Κ. Καραμανλή) , Τσιμισκή, Λεωφ. Μ. Αλεξάνδρου, Ανθέων (Ανδρέα Παπανδρέου), Βας. Σοφίας (Εθνικής Αμύνης), Αγγελάκη, Παύλου Μελά, Γ’ Σεπτεμβρίου και άλλους καθώς και στο ιστορικό κέντρο της πόλης (Λαδάδικα, Καπάνι, Μπεζεστένι).

Συνολικά χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 4.000 φωτιστικά σώματα τεχνολογίας led , βραχίονα αλλά και επί κορυφής ιστού, αντικαθιστώντας αντίστοιχα φωτιστικά συμβατικής τεχνολογίας (νατρίου). Ειδικότερα, όσον αφορά στον οδικό φωτισμό χρησιμοποιήθηκαν οι σειρές Rolle & Sforza της DISANO, για τον φωτισμό πάρκων & πεζόδρομων χρησιμοποιήθηκε η σειρά Garda της DISANO ενώ για το ιστορικό κέντρο της πόλης επιλέχθηκε η σειρά Lucerna της DISANO που έχει πιο «κλασσικό» σχεδιασμό.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης, τα αποτελέσματα της ενεργειακής βελτίωσης που προέρχεται από την μειωμένη κατανάλωση ρεύματος ήδη αποτυπώνονται με εύγλωττο τρόπο στους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η, ενώ το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό τόσο σε επίπεδο ποιότητας όσο και ποσότητας του φωτισμού καθώς η μέση στάθμη του φωτισμού εναρμονίστηκε με το ισχύον ευρωπαϊκό πρότυπο ενώ το χρώμα του φωτισμού άλλαξε από κίτρινο σε «ουδέτερο» λευκό δίνοντας έτσι στην πόλη μια αίσθηση διαύγειας και οπτικής άνεσης για οδηγούς & πεζούς. Στο δε ιστορικό κέντρο της πόλης, επιλέχθηκε ο «θερμός» λευκός φωτισμός ως πιο συμβατός με το ύφος της περιοχής

Δείτε φωτογραφίες του έργου εδώ

Back to Top